Algemeen

Siga

Algemeen:
Ik ben Siga van het Oetervelt en had wat pech in mijn puppy tijd. Helaas heb ik  twee echtscheidingen voor en tijdens corona moeten mee maken waardoor er pas laat aan mijn opvoeding is begonnen.  Met 20 maanden ben ik terecht gekomen bij mijn huidige baas Michael in Amsterdam en dat bevalt prima.

Ik ben volgens een officieel keurrapport  63 cm hoog, geboren op 1 april 2019 . Ik heb een compacte en gespierde lichaamsbouw. Ik ben een broer van Stig-Sas.
In huis ben ik een echte prater in mijn eigen taal en gestes en een grote knuffelaar die het liefst altijd tegen de baas aanleunt met een zucht van gelatenheid.

Buiten ben ik erg sociaal. Andere hondeneigenaren noemen mij wel eens het  sociaal comité  van park, bos en strand. Ik begroet alle honden en heb zeer goede sociale vaardigheden met zowel hond als mens. Volgens mijn baas kan ik goed omgaan met onbekenden w.o. baby’s, kinderen en volwassenen. Hij noemt mij mooi, evenwichtig en met een lief temperament.
Ik kan alleen thuis zijn als het echt moet maar liever niet. Ik vind het veel leuker om overal mee naartoe te gaan en ben dol op snel racen (met de baas op de fiets) terwijl ik ernaast (of diep in het bos) los aan het rennen ben.
Ik ben een perfecte compagnon en gezelschapshond voor de actieve mens. Dat zullen mijn pups zeker ook worden.  Volgens mijn baas ben ik ook erg snel, zeker als er tennisballen in de buurt zijn.

Ik heb ook een sterk jachtinstinct die ik graag etaleer in het open veld. Dit kan ik moeilijk bedwingen bij katten. Dit jaar krijgt ik een individuele training in de jacht van een instructeur van de KNJV om mijn impulsen productief te kanaliseren naar de jachtpraktijken.

Ik ben een echte waterrat, goede zwemmer en kan eindeloos uit het water apporteren. Ik toon aanleg en heb een drive voor veldwerk. Ik kan onafhankelijk opereren en zoek graag mijn grenzen op. Als ik aan het werk ben, dan ben ik onverschrokken en schotvast. Thuis op de bank aanhankelijk en zoet.