Algemeen

Stig
Stig-Sas

Algemeen:
Laat ik mij even voorstellen, ik ben Stig – Sas van het Oetervelt.
Stig is mijn roepnaam en Sas verwijst naar mijn Hongaarse roots en betekent Adelaar.

Ik ben geboren op 1 april 2019 en dat is geen grap.
Verder nieuwsgierig van aard en zeer graag in de belangstelling. Ook durf ik al fier te tonen dat ik er ben.
Dat laatste heb ik ten dele van mijn moeder.

Thuis ben ik thuis, geen hok, wel een zetel en dat is best zo.
In het dagelijkse leven kan ik met iedereen overweg. Dat kan zijn tijdens de wandeling, bij de lessen socialisatie of tijdens de jachtopleiding. Het maakt mij allemaal niets uit.
Jawel, dat laatste heb ik er ook reeds één seizoen opzitten, ondanks de Corona crisis.

Van de echte jacht heb ik vorig jaar ook reeds geproefd.

Vizsla met eend
Stig met eend

Ik was toen 8 maanden oud en mocht voor de eerste maal mee het echte veld in. Dit jaar leerde ik reeds veel bij. Eenden, fazanten, patrijzen en ook reeds haas zijn voor mij geen enkel probleem meer. 
Volgend jaar gaan wij verder met de opleiding ‘gevorderden jacht’ en hopelijk kan ik dan op meer jacht activiteiten zijn. Helaas werden deze dit jaar afgelast.

Dekken:
Met eventuele dekkingen zal voor teef en reu het fok reglement van de Belgische Vizsla vereniging gehanteerd worden. Ik voldoe hieraan. Sinds
17 november 2020 een eerste plaats in het MECC met een ZG en op 12 juni heb ik de Aankeuring voor de fok gedaan bij de Weimaraner vereniging (in samenwerking met de Vizsla vereniging). Ook daar kreeg ik een ZG. Omdat het een Aankeuring was werden er geen plaatsen gegeven zoals 1e, 2e,3e etc.  Corona gooide roet in het eten voor de officiele shows.
Voor adresgegevens van mijn eigenaar kunt u contact opnemen met de fokker op e-mail veltman@oetervelt.com of telefoonnummer: 003289867505.