Dekreuen

Vizsla dekreuen van het Oetervelt

De dekreuen zijn door kennel van het Oetervelt gefokt. De eigenaren hebben de honden getraind en ook daar ook shows mee gelopen. Verder is ook de Test Natuurlijke Jachtaanleg (TAN) door beide gedaan. Zo voldoen ze aan het fokreglement van de Belgische Vizsla Vereniging.

Er zijn 2 dekreuen beschikbaar, waaronder Pajtas-Pajkos  en Stig-Sas van het Oetervelt.
Alle gegevens van deze mooie Vizsla dekreuen kunt u op de volgende pagina’s terug vinden, waaronder ook de gezondheidsgegevens en diploma’s.

Dekreu Pajtas
Dekreu Pajtas

Dekreu Pajtas is een reu met ervaring op het gebied van dekken. Hij heeft in 2020 zelfs 10 pups voort gebracht. Een videofilmpje van de dekking staat op de website vermeld. U ziet dat Pajtas een zachte reu is voor de teef. 
Deze dekreu heeft alle papieren behaald, maar wordt verder niet ingezet voor de praktijkjacht. Wel is hij afkomstig van een goede jachtlijn.

Stig
Stig-Sas

De eigenaar van dekreu Stig is een jager, waardoor hij meer  wordt ingezet  bij de praktijkjacht. 
Deze dekreu is jonger dan Pajtas en heeft dan ook nog geen ervaring op het gebied van dekken kunnen opdoen. Hij zou dat wel graag willen.
Stig heeft dit jaar minder shows kunnen doen door de Corona. Als hij nog 1 show heeft gedaan, dan voldoet hij aan het fokreglement van de Belgische Vizsla Vereniging.