Dekreuen

Vizsla dekreuen van het Oetervelt

De dekreuen zijn door kennel van het Oetervelt gefokt. De eigenaren hebben de honden getraind en ook daar ook shows mee gelopen. Verder is ook de Test Natuurlijke Jachtaanleg (TAN) door allemaal gedaan.

Door te voldoen aan alle gezondheidseisen (HD, Ogentest incl.Gonioscopie), shows en jacht voldoen ze aan het fokreglement van de Belgische Vizsla Vereniging.

Er zijn momenteel 3 dekreuen beschikbaar, waaronder Pajtas-Pajkos  en Stig-Sas en Siga van het Oetervelt. Deze laatste 2 zijn broers uit het nest van 2019.
Alle gegevens van deze mooie Vizsla dekreuen kunt u op de volgende pagina’s terug vinden, waaronder ook de gezondheidsgegevens en diploma’s.
Stig en Siga hebben buiten de onderzoeken HD ook perfecte Ellebogen.
U kunt de dekreuen ook terug vinden op de website van de Belgische Vizsla Vereniging.

Dekreu Pajtas
Dekreu Pajtas

Dekreu Pajtas is een reu met ervaring op het gebied van dekken. Hij heeft in 2020 zelfs 10 pups voort gebracht. Een videofilmpje van de dekking staat op de website vermeld. U ziet dat Pajtas een zachte reu is voor de teef. 
Deze dekreu heeft alle papieren behaald, maar wordt verder niet ingezet voor de praktijkjacht. Wel is hij afkomstig van een goede jachtlijn.

Stig
Stig-Sas

De eigenaar van dekreu Stig is een jager, waardoor hij meer  wordt ingezet  bij de praktijkjacht. 
Deze dekreu is jonger dan Pajtas en heeft dan ook nog geen ervaring op het gebied van dekken kunnen opdoen. Hij zou dat wel graag willen.
Stig is op 5 september 2021 Beste Reu geworden op de Vizsladag en heeft hiermee zijn eerste CAC behaald.

Siga

Siga is de derde dekreu van kennel van het Oetervelt. Het is een broer van Stig en voldoet ook aan het Belgisch fokreglement.
Hij heeft een moeilijke start gehad in zijn puppytijd door 3 keer van eigenaar te moeten verwisselen. Zijn zachtaardigheid en karakter hebben er gelukkig niet onder te lijden gehad. Misschien wel integendeel. Hij is enorm zacht van karakter en wil het gezin graag bij elkaar houden.

Indien u 1 van deze dekreuen wilt gebruiken en uw teef voldoet ook aan het fokreglement, dan kunt u contact opnemen met Petra Veltman via e-mail: veltman@oetervelt.com , vizsla@oetervelt.com of telefoonnummer 003289867505