Home

Vizsla van het Oetervelt:

Algemeen:
Mijn naam is Petra Veltman en heb in 2002 mijn eerste Vizsla gekregen. Mijn 1e voorkeur ging indertijd naar de Weimaraner uit, maar mijn man koos voor een Vizsla. Omdat hij op dat moment full-time thuis was wegens ziekte is het uiteindelijk de Vizsla geworden. Iets waar ik nooit spijt van heb gehad.

Jaró, Eszti en Betyar
Jaró, Eszti en Betyar

Met mijn eerste Vizsla trainde ik gehoorzaamheid, jacht en liep ik ook shows. Omdat zij heel goed uit de shows kwam, leek het mij leuk een nestje te fokken. Omdat ik perfectionistisch van aard ben, moest mijn nestje wel aan het fokreglement van de Nederlandse en Belgische Vizsla Vereniging voldoen.

Ook wilde ik een kennelnaam hebben om zo de geboren pups in de toekomst te kunnen volgen. Mijn man kwam toen op de naam Oetervelt.
Deze naam is geboren uit een combinatie van twee namen.
Wij zijn gevestigd in het dorp Opoeteren (Maaseik) in het Oeterdal. Door dit dorpje stroomt het riviertje de Oeter, een kleine Kempense rivier die haar bronnen heeft in het Asserse Wildbroek en nabij Maaseik uitmondt in de Maas. Aan deze rivier is dan ook het eerste gedeelte (Oeter…) van de kennelnaam ontleend. Het tweede gedeelte (…velt) is afkomstig van mijn achternaam Veltman.

Oude website Vizsla-kennel van het Oetervelt
Klik op de afbeelding voor de oude site

Eerste nest:
De website voor mijn eerste nestje in 2005 is door mijn man gemaakt. Op deze site zijn nog oudere nesten terug te vinden. Om de website up to date te houden en ik zijn website niet kon aanpassen (mijn man is inmiddels overleden), heb ik deze website per augustus 2018 gemaakt.

Doelstelling:
Het doel van mijn kennel is om gezonde Vizsla’s voort te brengen, die beschikken over een goed temperament, karakter,  goed doen in de showring en beschikken over een natuurlijke tot goede jachtaanleg. Zij worden in huiselijke kring groot gebracht. De pups zijn altijd uitgegroeid tot gezonde, mooie, sociale en vriendelijke honden. Het grootbrengen van een nest pups is veel werk, maar de inzet meer dan waard.  Inmiddels ben ik jaren verder en hebben de honden nooit meer dan 2 nestjes gekregen. Betyar was de eerste, toen dochter Eszti, daarna kwam Járó en haar dochter Parázs. Mijn jongste is Újra van het Oetervelt. Zij zal pas in 2024 een nestje krijgen.

Dekreuen:
Inmiddels zijn er uit de geboren nesten ook 4 zeer mooie dekreuen voort gekomen.
U vindt foto’s en gegevens van hen verder op de website. Zij voldoen allemaal aan het Belgisch fokreglement.

Mijn eerste Vizsla Betyar is overleden op 21 november 2015. Zij was toen ruim 13 jaar oud.
Haar dochter Eszti is op 11 november 2020 overleden. Zij was toen 15 jaar en 9 maanden. Ik mis haar verschrikkelijk.
Een Vizsla is lid van het gezin.

Parázs
Parázs

 

 

 

 

 

Betyar, mijn eerste Vizsla
Betyar
Eszti
 

This function has been disabled for Vizsla-kennel van het Oetervelt.

Translate »
error: Content is protected !!