Járó

Járó

Járó is geboren op 11 juli 2010 tijdens de finale van de WK voetbal tussen Nederland en Spanje.

Zij is de 3e geboren pup uit een nest van 6. Het nest bestond uit 1 reu en 5 teefjes.

Haar ouders zijn:
Moeder: Eszti van het Oetervelt
Vader: Szeret Gércei Drágám

Járó

Járó heeft de ondeugendheid van haar grootmoeder Betyar. Ook qua kop is zij grover dan haar moeder Eszti. Haar lippen heeft zij echt van haar vader. Tijdens het drinken druipt het water zo haar bek uit. Ze is buiten onvermoeibaar.Járó gaat graag overal mee naar toe. Zodra ik richting buitendeur loop, dan staat zij er als eerste en wil ze mee.

Járó is goed gehoorzaam, maar wil wel wat trekken als moeder en oma mee gaan wandelen. Ze houdt er van om naast de fiets te lopen en zo haar energie kwijt te raken. Dit geeft haar ook een stevig paar gespierde billen. Ze heeft in 2011 jachttraining gevolgd, maar geen proeven afgelegd.

Pe

Járó

r september 2011 is zij gestart met de opleiding tot reddingshond in Nederlands Limburg. Zie ook: http://www.lrb-reddingshonden.nl\ Ze wordt hier opgeleid om ingezet te kunnen worden bij het zoeken naar vermiste personen. Deze kunnen zowel levend zijn als dood. Ik heb voor de opleiding in Nederland gekozen, omdat deze vereniging samenwerkt met politie en brandweer en de hond dus ook daadwerkelijk ingezet kan worden als zij gediplomeerd is. De training bestaat uit het zoeken naar slachtoffers en/of lijkengeur. Járó is enorm fanatiek tijdens de training en vindt het allemaal geweldig. Ondanks dat het een jachthond is, doe ik haar met deze training veel plezier. Ze spoort misschien geen wild op, maar moet wel haar neus intensief gebruiken.

Járó
Járó