Parázs

Vizsla pups
Parázs

Parázs is geboren op 31 maart 2016 uit het 2e nest van moeder Járó.
Zij heeft nog 2 zusjes en 5 broers.

Ze was één van de pups met een eigen willetje. Als alle pups vrij in de tuin liepen en naar rechts gingen, dan ging zij de andere kant op.
Ze ging constant op onderzoek en was nergens bang voor.

Het is een teef vol levenslust en met een goed jachtinstinct. Ze komt dan ook uit een goede jachtlijn.
Wat betreft opvoeding was zij veel bewerkelijker dan haar moeder, oma en grootmoeder. Zo gemakkelijk als mijn andere drie Vizsla’s waren, zo moeilijk was zij.
Ik ben dan ook erg veel met haar bezig geweest en nog steeds.

Vizsla Parázs
Parázs

Inmiddels is zij wat rustiger geworden. Ze heeft haar brevet gehoorzaamheid gehaald en doet nu wekelijks mee met de recreanten.

Verder is zij recentelijk begonnen met agilitity (behendigheid) en volgt zij de gedurende 2 dagen per week jachttraining.
Zoals je leest is zij dus volop bezig.

Qua karakter is het een allemansvriend. Wil het liefst bij iedereen op schoot liggen of er zeker tegenaan hangen. Zit je met twee op de bank dan wil zij tussenin. Ik heb altijd de regel gehanteerd dat honden niet op de bank mochten, tenzij op schoot. Die regel is bij 3 Vizsla’s goed gelukt, maar Parázs stoorde zich niet aan het huisreglement.

Parázs doet het ook erg goed in de showring. Ze is Belgisch jeugdkampioen en heeft al 3 CAC’s (kampioenstitels) in de pocket om Belgisch Kampioen voor de volwassen honden te worden. Ik hoop de laatste dit jaar te halen.

Zoals de rest van mijn Vizsla’s heeft ze een Hongaarse naam gekregen. Deze moest in 2016 met de letter P beginnen voor de stamboom. Parázs betekent “rode gloed” en Passzió staat voor Passie.

Haar ouders zijn:

Vizsla Parázs
Parázs

moeder: Járó van het Oetervelt
vader:    Iwan van de Verre Hoeve