Dekreu Siga

Siga
Algemeen:
Ik ben Siga van het Oetervelt en had domme pech in mijn puppy tijd. Helaas heb ik  twee echtscheidingen voor en tijdens corona moeten mee maken waardoor er pas laat aan mijn opvoeding is begonnen.  Met 20 maanden ben ik terecht gekomen bij mijn huidige baas Michael in Amsterdam en dat bevalt prima.

Mijn baas heeft vroeger vanaf 2005 ook een reu gehad van dezelfde fokker als waar ik vandaan kom. Hij was ook een dekreu. Helaas is deze in 2018 overleden.

SigaIk ben  bij Michael terecht gekomen omdat mijn toenmalige baas op zoek was  naar een nieuwe eigenaar. Er zou alleen een dagje op mij opgepast worden want het overlijden van Michael zijn 1e hond deed nog veel pijn. Ik ben nooit meer weg gegaan.  Het was wederzijdse liefde op het eerste gezicht. Ik voelde me meteen ook heel comfortabel in de groene wijk Bos en Lommer van Amsterdam-West omringd door 5 parken met losloopgebieden, bos, open velden met wild en maar 30 minuten van de duinen en het strand. 

Ik ben volgens een officieel keurrapport  63 cm hoog en geboren op 1 april 2019.  Ik heb een compacte en gespierde lichaamsbouw. Toevallig ben ik een broer van Stig-Sas.
In huis ben ik een echte prater in mijn eigen taal en gestes en ook een grote knuffelaar die het liefst altijd tegen de baas aanleunt met een zucht van gelatenheid.

Buiten ben ik erg sociaal.  Andere hondeneigenaren noemen mij wel eens het sociaal comité genoemd van park, bos en strand. Ik begroet alle honden en heb zeer goede sociale vaardigheden met zowel hond als mens. Volgens mijn baas kan ik goed omgaan met onbekenden w.o. baby’s, kinderen en volwassenen. Hij noemt mij mooi, evenwichtig en met een lief temperament.
Ik kan alleen thuis zijn als het echt moet maar liever niet. Ik vind het veel leuker om overal mee naartoe te gaan en ben dol op snel racen (met de baas op de fiets) terwijl ik ernaast (of diep in het bos) los aan het rennen ben.
Ik ben een perfecte compagnon en gezelschapshond voor de actieve mens. Dat zullen mijn pups zeker ook worden.  Volgens mijn baas ben ik ook erg snel, zeker als er tennisballen in de buurt zijn.

Ik heb ook een sterk jachtinstinct die ik graag etaleer in het open veld. Dit kan ik moeilijk bedwingen bij katten. Dit jaar krijgt ik een individuele training in de jacht van een instructeur van de KNJV om mijn impulsen productief te kanaliseren naar de jachtpraktijken.