Betyar

Betyar:
Betyar is op 25 maart 2002 geboren bij de familie De Vleminck in het plaatsje Meerbeke. Dit ligt vlak bij Brussel te België. Ze was één van de drie teven uit een nest van 13 pups.

Met Betyar is mijn liefde voor de Vizsla begonnen. Ze was zacht van karakter naar mens en dier. Later ontpopte zij zich als een goede moeder en oma. Ik zal nooit de momenten vergeten terwijl haar dochter Eszti een nest had. De pups lagen te drinken en Betyar hield ze gelijktijdig schoon. Ook het socialiseren is een taak geweest die zij op zich nam. Eszti heeft dan ook weinig hoeven doen.

Haar ouders zijn:
Vader: Nelson De La Sylve De Janus
Moeder: Yenna

Betyar deed het goed in de showring. Ondanks de goede resultaten heb ik minder shows met haar gedaan. Ze zou anders zeker een kampioen geworden zijn.

Pups:
Betyar heeft 2 nesten gekregen met 8 pups. Beide volgens het fokreglement van de Nederlandse en Belgische Vizsla vereniging. De eerste keer wilde ik eenmalig een nestje, maar het was zo leuk en het gaf mij zoveel voldoening dat er later nog een tweede nestje van haar kwam. Uit het eerste nest heb ik dochter Eszti gehouden die de kennelnaam van het Oetervelt kreeg.

Als mijn honden een nestje hebben, dan moet daar ook alles voor wijken. Nieuwe eigenaren krijgen ruim de tijd om de pups te bezoeken. Zelf slaap ik bij de hond tegen de tijd dat de bevalling plaats vindt en ook er na nog een aantal dagen. Ik wil nieuwe eigenaren goed informeren en ze met raad en daad terzijde staan.

Op 21 november2015 is zij op ruim 13 jarige leeftijd overleden. Ze is niet ziek geweest, maar vredig ingeslapen, nadat zij na een wandeling in de auto in coma was geraakt. We hebben helaas geen afscheid kunnen nemen.

Alle gegevens van Betyar kunt u vinden op de oude webpagina: http://www.oetervelt.com/oud/betyar/index.html